JADŁOSPIS od 29.04.24 do 02.05.24
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kakao z mlekiem i miodem, bułka kajzerka z serem żółtym, wędlina,pomidor.
II śniadanie: jabłko/herbata miętowa / woda mineralna dostępna przez cały dzień
Obiad: zupa kalafiorowa z mak. i natka piet. gulasz wołowy w sosie własnym, placki ziemniaczane ,kompot wiśniowy.
Podwieczorek: serek homogenizowany.
WTOREK
Śniadanie: herbata z cyt. i miodem, chleb z maki mieszanej ,masło, ryba w pomidorach.
II śniadanie: mandarynka /woda mineralna dostępna przez cały dzień
Obiad:zupa koperkowa z zacierką i natka piet. nuggetsy z kurczaka , ziemniaki z koper. sałata ze śmietana, kompot owocowy
Podwieczorek: babka jogurtowa, herbata owocowa
ŚRODA
Śniadanie:
II śniadanie:/ woda mineralna dostępna przez cały dzień
Obiad:
Podwieczorek:
CZWARTEK
Śniadanie: kawa z mlekiem i miodem, chleb z mąki mieszanej , masło, szynka drobiowa, ogórek
II śniadanie: morele suszone /sok pomarańczowy / woda mineralna dostępna przez cały dzień
Obiad: zupa botwinka z ziem. i natka piet. makaron z serem białym , kompot z czarnej porz.
Podwieczorek : mleczna kanapka / herbata owocowa.
PIĄTEK
Śniadanie:
II śniadanie: woda mineralna dostępna przez cały dzień
Obiad:
Podwieczorek:
Alergeny;
gluten, mleko, białko, seler, gorczyca, soja, jaja.
Do przygotowania posiłków uzywane są przyprawy; pieprz,pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól obniżonej zawartości sodu. wszystkie produkty mączne (kluski, naleśniki, pierogi oraz surówki) są przygotowywane w kuchni Przedszkola. produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wyszczególniono na podstawie Rozporządzenia Unii Europejskiej UE.Nr. 1169/2011-załącznik II. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np; kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy,jaj, soi, orzechów, selera gorczycy. Informacje dotyczące producentów i dostawców produktów żywnościowych dostępne są u intendenta Przedszkola.