Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1232327
  • Do końca roku: 246 dni
  • Do wakacji: 53 dni

Kalendarium

Poniedziałek, 2024-04-29

Imieniny: Hugona, Piotra

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS   od  29.04.24  do 02.05.24

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:   kakao z mlekiem i miodem, bułka kajzerka z serem żółtym, wędlina,pomidor.

II śniadanie:  jabłko/herbata miętowa / woda mineralna dostępna przez cały dzień

Obiad:   zupa kalafiorowa  z mak. i natka piet. gulasz wołowy w sosie własnym, placki ziemniaczane ,kompot wiśniowy.

Podwieczorek: serek homogenizowany.

WTOREK

Śniadanie:  herbata z cyt. i miodem, chleb z maki mieszanej ,masło, ryba w pomidorach.

II śniadanie: mandarynka /woda mineralna dostępna przez cały dzień 

Obiad:zupa koperkowa z zacierką i natka piet. nuggetsy z kurczaka , ziemniaki z koper. sałata ze śmietana, kompot owocowy          

Podwieczorek:  babka jogurtowa,  herbata owocowa

ŚRODA

Śniadanie:   

II śniadanie:/ woda mineralna dostępna przez cały dzień  

Obiad:         

Podwieczorek:

CZWARTEK

Śniadanie:  kawa z mlekiem i miodem, chleb z mąki mieszanej , masło, szynka drobiowa, ogórek

II śniadanie:  morele suszone /sok pomarańczowy / woda mineralna dostępna przez cały dzień

Obiad: zupa botwinka z ziem. i natka piet.  makaron z serem białym , kompot z czarnej porz.      

 Podwieczorek :   mleczna kanapka  / herbata owocowa.

PIĄTEK

Śniadanie:  

II śniadanie:   woda mineralna dostępna przez cały dzień

Obiad:   

Podwieczorek: 

 

Alergeny;

gluten, mleko, białko, seler, gorczyca, soja, jaja.

Do przygotowania posiłków uzywane są przyprawy; pieprz,pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól obniżonej zawartości sodu. wszystkie produkty mączne (kluski, naleśniki, pierogi oraz surówki) są przygotowywane w kuchni  Przedszkola.  produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji  wyszczególniono na podstawie Rozporządzenia Unii Europejskiej UE.Nr. 1169/2011-załącznik II.  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np; kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy,jaj, soi, orzechów, selera gorczycy.  Informacje dotyczące producentów i dostawców produktów żywnościowych dostępne są u intendenta Przedszkola.